JOGA

U studiju JOGIN radimo najvažnije vježbe iz tradicionalne Hatha Yoge (joga za tijelo) i jednostavnu meditaciju prema učenju velikog jogija, sveučilišnog profesora yoge i filozofije, pisca i filozofa Mahatapasvi Shri Kumar Swamija.

Joga 12 je sustav od 12 asana (joga položaja) koje reguliraju rad svih sustava i organa u tijelu. Kada se izvode redovno i u određenom slijedu, uravnotežuju rad žlijezda i dubinski istežu i jačaju mišiće kralježnice. Redovnim izvođenjem ovih 12 joga položaja tijelo postaje (ostaje) zdravo, elastično i opušteno.

Za razliku od većine drugih tipova joge koji se baziraju na velikom broju vježbi i brzoj izmjeni položaja uz kratka opuštanja, Joga 12 se bazira na dužem opuštanju u položaju i između položaja. Na taj način svaki polaznik vrlo brzo svladava jogijsko disanje (duboko, usporeno i produženo disanje) i sve lakše i sve bolje izvodi asane te na taj način povećava njihov pozitivan utjecaj na tijelo.

Vježbe iz programa Joga 12 vrlo brzo kralježnicu čini elastičnom i energetski prohodnom te uklanjaju bolove i druge poremećaje kralježnice.