JOGA RETREAT & TEČAJ BUBNJANJA NA TUBANO BUBNJEVIMA, SAVUDRIJA 8.-15. i 15.-22.7.2017.

Zaboravite na brigu i obaveze dok radite na podizanju osobne vibracije. Uživajte u suncu, moru i zelenilu auto kampa smještenog na jakom energetskom čvorištu na samom zapadu istarskog poluotoka. Pridružite nam se i savladajte moćne jogijske tehnike za njegu uma i tijela. Upoznajte se sa naprednim zapadnjačkim tehnikama za reprogramiranje negativnih misli i uvjerenja. I svaku večer uronite u meditativni trans dok svirate prave afričke/jamajkanske bubnjeve.

 

U ovih sedam dana zajedno ćemo zaroniti u svijet pozitivne energije, lakoće i zabave. Zaboravit ćemo na svakodnevicu i stres i uživati u istraživanju novih ljudi, ritmova, energija i znanja.

 

U sklopu joga retreata radit ćemo:

Vježbe disanja  – aktiviraju pranu, životnu energiju u tijelu i pomažu da osvijestite svoje disanje i naučite zdravo disati.

Meditaciju - tehnika putem koje ćete se povezati sa svojom pravom prirodom i svojim tijelom i otvoriti prema harmoniji, obilju i kvalitetnijim odnosima.

Pozdrav Suncu - dinamična vježba koja razgibava cijelo tijelo i aktivira životnu energiju.

12 joga asana – osnovni joga položaji koji dovode u ravnotežu hormone u vašem tijelu, usklađuju rad svih tjelesnih sustava i dubinski istežu i jačaju mišiće kralježnice.

Biija mantre – tehnika za aktiviranje čakri, oslobađanje od strahova, fizičkih i mentalnih poremećaja i povećanje razine životne enegije u tijelu.

Vizualizaciju – moćna tehnika za podizanje kvalitete života.

Igrokaz – tehnika koja vas na kratko postavlja u situaciju u kojoj se želite nalaziti i priprema da u svoj život privučete okolnosti koje priželjkujete.

Bubnjanje u krugu - zabava i avantura uz lude ritmove iz cijelog svijeta

 

PROGRAM JOGA RETREATA:

6.45 –   7.15                  VJEŽBA DISANJA I MEDITACIJA

7.15 –   8.45                  POZDRAV SUNCU I ASANE

9.00 –   9.45                  DORUČAK

10.00 – 10.30                PREDAVANJE O ČAKRI I AKTIVIRANJE ČAKRE

13.00 – 13.45                RUČAK

17.00 – 17.10                BIJJA MANTRE

17.10 – 18.00                POPODNEVNO PREDAVANJE

18.00 – 18.10                VIZUALIZACIJA

18.10 – 18.30                IGROKAZ

18.30 – 18.45                MEDITACIJA

19.30 – 20.30                VEČERA

21.00 – 22.00                BUBNJANJE U KRUGU

 

POPODNEVNO PREDAVANJE (nije obavezno):

 1. DAN -  MEDITACIJA
 2. DAN – 12 ASANA
 3. DAN – PRINCIPI RADA LJUDSKOG UMA I
 4. DAN – VIZUALIZACIJA
 5. DAN -  VODA, KAKO JE ENERGIZIRATI I ISKORISTITI NJEZINE POTENCIJALE
 6. DAN – PRINCIPI RADA LJUDSKOG UMA II
 7. DAN – OTVORENO, PITANJA I ODGOVORI

 

Kamp Veli Jože u Savudriji smješten je na sjeverozapadu Istre na snažnim energetskim čvorištima i obiluje čarobnom prirodom te je odlično mjesto za povlačenje od užurbanog ritma urbanih sredina i rad na sebi.

kamp Veli Jože  kamp Veli Jože 2 207

 

Smještaj je u drvenim bungalovima sa 6 kreveta u blizini moderno uređenog sanitarnog čvora. U blizini su plaža, sportski tereni, trgovina, mjenjačnica i restoran sa prostranom terasom.

201 IMG_0451 DSC06394

 

TERMINI:

08.07. – 15.07.

15.07. – 22.07.

 

Cijena sedmodnevnog Joga retreat-a je 3.600 kuna i uključuje 7 punih pansiona (veganska prehrana), smještaj u drvenim kućicama, sudjelovanje u programu i tečaj bubnjanja. U cijenu je uključena boravišna taksa, u cijenu nije uključen prijevoz do kampa.

Prijave se primaju do 30.06.2016. Plaćanje je 1.200 kn do 30.06. a ostatak po dolasku u kamp. Za cjelovito plaćnje do 31.05. cijena retreata je 3.100 kn.

 

Za sve dodatne informacije i prijave javite se na 099/3904-411 ili na jogini@net.hr.

 

VIŠE O TEČAJU BUBNJANJA

Što radimo na tečaju bubnjanja:

 • Koristimo zabavne vježbe za usklađivanje ruku i postizanje bolje samokontrole, preciznosti i osjećaja za ritam
 • Sviramo razne ritmove iz čitavog svijeta s posebnim naglaskom na afričke ritmove
 • Radimo igre na bubnjevima koje na zabavan i jedinstven način dovode do dobrih rezultata

bubnjanje u krugu 2   bubnjanje u krugu 1

 

Bubnjanje u krugu

Bubnjanje u krugu svoje korijene vuče iz afričkog bubnjanja. To je grupno muziciranje u kojemu krajnji cilj nije savršenstvo sviranja ili kompleksnost glazbenog izričaja, već zabava, rekreacija i osjećaj povezanosti s grupom. Za sudjelovati u grupnom bubnjanju nije potrebana vještina sviranja bubnja niti razumjevanje glazbe, pa čak niti dugogodišnje iskustvo sviranja nekog instrumenta. Bitna je dobra volja i želja za sudjelovanjem.

Bubanj je kao instrument toliko jednostavan da osoba već u prvom susretu s bubnjem može početi svirati i pratiti grupni ritam. Kako se sudionici opuštaju i istražuju glazbu, pojavljuje se njihova prirodna kreativnost i znatiželja a ritmovi rastu i mijenjaju se. Prava čarolija ritma dolazi do izražaja kada u sviranju sudjeluje više ljudi jer se stvara zajednički puls u koji se svatko može uključiti i svojim prisutstvom osnažiti zvuk grupe. Vibracije bubnja se osjećaju čitavim tijelom što stvara osjećaj duboke opuštenosti te energizira cijelo tijelo. U isto vrijeme pruža laganu tjelovježbu koja je idealna za sve uzraste. Zbog toga je bubnjanje u krugu jedno od najkvalitetnijih i najpopularnijih oblika terapije glazbom.

Kod djece je bubnjanje dobro za razvijanje tolerancije jer se uče slušati i paziti jedni na druge dok sudjeluju u ritmičkoj komunikaciji. Bubnjanje je dobro kao mentalna aktivnost jer se na jednostavan i zabavan način pospješuje pažnja i memorija što je posebno dobro za osobe treće životne dobi.

Do danas su rađena mnoga znanstvena istraživanja o pozitivnim učincima grupnog bubnjanja na pojedinca. Nabrojat ćemo samo neke:

 • Bubnjanje u krugu pomaže pri smanjenju simptoma kroničnih bolova, oslobađa od stresa i osnažuje imunološki sustav
 • Poboljšava držanje tijela, mobilnost zglobova i cirkulaciju
 • Povećava kreativni potencijal i poboljšava psiho-motornu koordinaciju
 • Pomaže pri otpuštanju negativnih emocija, blokada i traumatičnih iskustava, pruža nam odmak od svakodnevnih briga
 • Poboljšava aktivnost staničnih imunoloških komponenti koje su odgovorne za pronalaženje i uništenje stanica raka i virusa
 • Energizira nas i iscjeljuje na svim nivoima – fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom
 • Omogućuje nam smijeh i društvenost, stvara duboki osjećaj zajedništva i pripadnosti
 • Poboljšava pažnju i memoriju, omogućava zdrav trening tijela i duha, stimulira um i proširuje naše mentalne sposobnosti
 • Čini nas otvorenijima i podiže samopouzdanje, povećava alfa moždane valove koji su povezani s osjećajem sreće i blagostanja

Više informacija o znanstvenim istraživanjima na stranici: http://remo.com/portal/pages/hr/research/index.html

 

O bubnjevima

Na tečaju bubnjanja svira se na tubano bubnjevima koji potječu iz Afrike. Bubnjevi su posebno jednostavni za korištenje i specijalno predviđeni za rad s grupama. Cjevasto tijelo i noge na kojima bubanj stoji omogućuju jednostavnije korištenje bubnja jer nema potrebe naginjati ga u stranu ili ga držati pritisnutog nogama. Takav način sviranja je puno jednostavniji i ne zahtjeva fokus na držanje bubnja pa je osoba potpuno fokusirana na bubnjanje i razvijanje grupnih ritmova. Bubnjanje bez držanja bubnja posebno je pogodno za djecu, početnike i osobe treće životne dobi. Noge koje bubanj drže iznad zemlje omogućuju slobodan prolaz zvuka što bubnjeve čini jako rezonantnima i daje punoću zvuka. Bubnjevi se sviraju rukama a mogu se svirati i palicama. Imaju mogučnost zatezanja i otpuštanja kože što mjenja zvuk iz višeg u dublji, ovisno o potrebi. Sviranje afričkih tubano bubnjeva poseban je doživljaj u kojem nestaju sve dnevne brige dok se otvarate osjećaju slobode, neograničenosti i sreće.

 

Voditelj tečaja bubnjanja u krugu: Marko Borić, https://www.facebook.com/Put-Bubnja-1826319944251544/

Marko Borić 1
Kuhinja na joga retreatu
Mi smo onošto jedemo. U sklopu Joga retreata uvodimo vas u čaroliju biljne ishrane, okrepljujuću i podržavajuću za vaše tijelo i duh. Na dnevnoj bazi osiguravamo vam tri izbalansirana obroka, hladno prešane voćne sokove i smoothije.
Namirnice koje koristimo su sezonske i većinom lokalno uzgojene, a hrana je fuzija sirove i kuhane hrane svjetskih kuhinja.
Molimo vas da nas prilikom rezervacije obavijestite ako imate bilo kakve alergije ili posebne zahtjeve u prehrani.
Za pripremanje zdrave i ukusne hrane brinut će iskusni cheefovi Ana Stuparić i Neven Milić. Ovo su neke od delicija u kojima ćete uživati ovog ljeta:
 12  11  10  9 8  7  6  5 4  3  2  1

 

Ekipa joga retreat-a Savudrija 2017:

Marko Borić – instruktor bubnjanja  Marko Borić 2

Krešimir Bevanda – instruktor joge  Krešo studio Jogin 1

 

Ana Stuparić i Neven Milić – dugogodišnji veganski chefovi Ana Neki

 

DODATNE USLUGE:

Ayurvedska masaža

Thai masaža

Konzultacije u vezi prehrane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas putem interneta :